Terugblik workshop voor jonge mantelzorgers – Gouda

Vrijdag 21 december 2018 heeft 2becool in samenwerking met het sociaal team een workshop voor jonge mantelzorgers  in Gouda georganiseerd. Het was een hele leuke en intensieve middag. De reacties van de kinderen op de vraag hoe ze het vonden ‘Vet Cool!’ en ‘Veel leuker dan verwacht!’

De meeste jonge  mantelzorgers hadden  een vriend of vriendinnetje meegenomen, omdat het soms best spannend is om in je eentje te komen. De workshop werd gegeven op het terrein GoudAsfalt in een mooie ruimte waar we de ontvangst en de reptielenworkshop hielden. Halverwege de reptielenworkshop speelden we het jonge mantelzorg kennismakingsspel. Een spel waarbij kinderen op een luchtige manier met elkaar kennis maakten en ook van elkaars mantelzorg achtergrond iets meer te weten kwamen. Dit werkte als een goede afwisseling na een hele tijd stil te zitten om naar prachtige beesten en hun verhaal te luisteren.

In de Bakkerij Gouda waar we aansluitend een pizzaworkshop hadden kon er zelf deeg gekneed worden.  Er werd naar hartenlust gekneed en geknoeid  en er werd veel gelachen. Iedereen kon hierna zijn pizza naar eigen smaak beleggen. De sfeer was gemoedelijk en vrolijk. Tijdens het opeten van de pizza’s aan tafel waren er mooie betekenisvolle gesprekjes over en weer. De kinderwethouders Dies en Juwy hebben een indruk gekregen wat een jonge mantelzorger zoal meemaakt.

Na het eten was het al flink donker geworden. De vuurkorf was aangestoken en de kinderen die klaar waren konden alvast een stok met brooddeeg bakken of een marshmallow roosteren. Helaas was het toen al tijd om naar huis te gaan, voor veel ouders bleek het lastig om hun kinderen weer mee te krijgen. We hebben ze dan ook maar een bakje koffie of thee aangeboden… Voor herhaling vatbaar!

Wil jij nog even nagenieten? Bekijk dan de prachtige foto’s van deze coole middag op Flickr!

Deze foto’s zijn gemaakt door fotograaf Geert Smits!