Handige links

Deze websites staan vol met nuttige informatie over mantelzorg en andere vragen/problemen waar je tegenaan kunt lopen als jonge mantelzorger:

www.mantelzorg.nl

Mezzo is de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste.

www.jmzpro.nl

JMZ Pro zet zich in voor jonge mantelzorgers, hun gezinnen en de professionals die hen ondersteunen. Op deze pagina staan allerlei interessante links voor jonge mantelzorgers.

www.mantelzorgelijk.nl

Mantelzorgelijk is het grootste online platform voor en door mantelzorgers.

www.jipzoetermeer.nl

Het JIP staat voor Jongeren Informatie Punt. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen hier terecht voor informatie, advies en ondersteuning.

www.dekindertelefoon.nl

Word je gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je bellen of chatten met De Kindertelefoon. Je kunt je ook bij de verschillende topics op de website kijken. Wellicht kun je daar je antwoord vinden. De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar.

www.sensoor.nl

Sensoor Zoetermeer is een telefonische- en chathulpdienst die echte aandacht en een luisterend oor biedt aan mensen vanaf 18 jaar die daar behoefte aan hebben.

www.jongperspectief.nl

Jongeren tussen de 6 en 24 jaar kunnen zich hier aanmelden. Voor houvast bij het omgaan met voor hen belangrijke mensen, voor steun bij het maken van huiswerk, bij omgaan met geld, bij het zoeken van werk, bij meedoen met sport en recreatie. Jong perspectief biedt plezier maar ook advies en een gewillig oor.

www.humanitaszoetermeer.nl

Humanitas Zoetermeer is een lokale vrijwilligersorganisatie, die (ongeacht leeftijd, geslacht, geloofsovertuiging, kleur, seksuele geaardheid of achtergrond) opkomt voor iedereen die in Zoetermeer (tijdelijk) een steuntje in de rug kan gebruiken.

www.buddynetwerk.nl

Buddy Netwerk is een professionele organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, ouderen die zich eenzaam voelen en/of een zeer gering sociaal netwerk hebben en mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers.